-
Telefon:
-
Mail:
- Teklif Al
Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren, alternatör ve motordan meydana gelen makinelere jeneratör denir.
Şebeke (Şehir) elektriği kesildiğinde veya şebeke Voltajı belirlenen değerler dışına çıktığında, eğer jeneratörünüzün otomatik çalışma donanımı varsa, donanım (Kontrol Kartı) şebeke elektriğinin kesildiğini veya limit dışına çıktığını tespit ederek jeneratörü otomatik olarak çalıştırır ve binaya elektrik sağlar. Bu süre max. 8-10 saniye arasında gerçekleşir. Şebeke elektriğinin geri gelmesi veya normal limitlerine dönmesi halinde kısa bir izleme süresi sonrasında (şebeke Voltajının sağlıklı olduğundan emin olduktan sonra), kontrol kartı otomatik olarak yükü jeneratörden alıp şebekeye aktarır. Sonrasında 3 dakika boşta çalışarak kendini soğutup stop eder.
Jeneratörler büyük ve küçük tüm işletmelerde yaygın olarak kullanılır. Genellikle; marketler, büyük alışveriş merkezleri, üretim yerleri ve atölyelerde kullanılır.
Başlıca aksamlar şunlardır: Motor Alternatör Radyatör Şasi Günlük yakıt tankı Akü Kontrol Panosu Transfer Panosu
Tüm jeneratör setleri egzoz, motor gövdesi, fanlardan kaynaklı ses üretirler. Kurulumun yapılacağı yere göre tedbirler almak gereklidir. Arken ses izolasyon kabinleri maksimum ses kontrolünü sağlar.
Panellerin düzenli bakımı ve temizliği sağlandığında, 30 yıldan daha uzun bir süre boyunca enerji üretilmesi mümkündür.